Δημόσιο Δίκαιο 05/5

image
ethemis

Σύνοψη Εισήγησης

Οι Εισηγήσεις προετοιμάζουν τους συμμετέχοντες στο γνωστικό αντικείμενο του δημοσίου και του διοικητικού δικαίου. Στα πλαίσια του Σεμιναρίου λαμβάνονται υπόψη η εμπειρία των προηγούμενων γραπτών εξετάσεων και οι θεματικές που έχουν απασχολήσει. Παρουσιάζεται το διάγραμμα όλης της ύλης του εν λόγω γνωστικού αντικειμένου, με έμφαση στα πιο σημαντικά ζητήματα, τα οποία θα πρέπει να έχει υπόψη του ο εξεταζόμενος. Τέλος, γίνεται συζήτηση για τις μεθόδους επίλυσης θεωρητικών ασκήσεων και τους τρόπους προσέγγισης των τιθέμενων ζητημάτων.


Βεβαίωση Συμμετοχής

Σε όλους τους συμμετέχοντες που θα ολοκληρώσουν τα συνολικά 5 σεμινάρια θα δοθεί σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.

Σε ποιούς απευθύνεται

Στους συμμετέχοντες στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Υποψηφίων Δικηγόρων Α΄ Εξεταστικής Περιόδου 2023, για ασκούμενους δικηγόρους που θα έχουν συμπληρώσει άσκηση δεκαοκτώ μηνών μέχρι την τελευταία ημερομηνία διεξαγωγής του διαγωνισμού, μέχρι τις 28/5 2023.Σοφία Ρέτσα

Πρωτοδίκης Διοικητικών Δικαστηρίων Αθηνών
Κατερίνα Τσιώνα

Δικηγόρος Αθηνών, ΥΔΝ Δημόσιου Ευρωπαϊκού Δικαίου, Παρίσι 2, Pantheon-Assas

Η Κατερίνα Τσιώνα είναι δικηγόρος παρ’Αρείω Πάγω, με 15ετή άσκηση ενεργούς δικηγορίας. Ασχολείται με τα ζητήματα ψηφιακής δικαιοσύνης, είναι υπεύθυνη της Θεατρικής Ομάδας του Δ.Σ.Α και διαχειρίστρια των διαδικτυακών ομάδων Π.Ε.Δ. και e-dikigoria. Συντάκτρια του δικηγορικού μαγκαζίνο «Με το Δικηγόρο» , επιμελείται την στήλη των πολιτιστικών και έχει παρακολουθήσει μαθήματα υποκριτικής. Μεγάλωσε στον Πειραιά και αποφοίτησε από την Ελληνογαλλική Σχολή «Jeanne d’Arc». Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών, κάτοχος τεσσάρων (4) μεταπτυχιακών διπλωμάτων ειδίκευσης από τα Πανεπιστήμια του Στρασβούργου, της Νομικής Σχολής Αθηνών και του Bordeaux, στις δημόσιες συμβάσεις και το ευρωπαϊκό δίκαιο. Μιλάει αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά, γερμανικά. Διατηρεί δικό της δικηγορικό γραφείο από το 2012 και αυταπασχολείται στους τομείς του αστικού, ποινικού και δημοσίου δικαίου. Εκπονεί παράλληλα την διδακτορική της διατριβή στο Πανεπιστήμιο Παρίσι 2. Συμμετέχει με παρεμβάσεις, εισηγήσεις σε επιστημονικά συνέδρια, και τα τελευταία δύο χρόνια εισηγείται σε θέματα δημοσίου δικαίου στα σεμινάρια του e-Themis για τους ασκούμενους δικηγόρους.

ethemis.gr
 • Κόστος €0
 • ΕισηγητήςΣ. Ρέτσα
 • Εισηγητής Κ. Τσιώνα
 • Ημερ/νίαΠαρασκευή 5/5
 • Ώρες 17.00-20.00
 • Αίθουσα «Xάρη Καρατζά» ΝΒ
Information

Συμμετοχή * Εγγραφή

 • Δωρεάν

  Τα σεμινάρια προετοιμασίας για τις επικείμενες εξετάσεις υποψηφίων δικηγόρων είναι δωρεάν.

 • Εκπαιδευτικό Υλικό

  Σε όλους τους συμμετέχοντες Θα διανεμηθεί ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό και ο Κώδικας Δικηγόρων και Δεοντολογίας σε έντυπη μορφή.

 • Επιλογή Σεμιναρίων

  Μπορείτε να συμμετάσχετε σε 1 έως 5 σεμινάρια που εξυπηρετούν τις εκπαιδευτικές σας ανάγκες.

 • Eπικοινωνία

  Για πληροφορίες αναφορικά με τη διεξαγωγή των σεμιναρίων: Email: ethemis@ethemis.gr, manolisrenie@gmail.com Μανόλης Ρενιέρης - Υπεύθυνος Συντακτικής Ομάδας ethemis.gr και Συντονιστής Σπουδαστηρίου Ασκούμενων και Νέων Δικηγόρων e-Θέμις).

 • Εγγραφή

  Συμπληρώστε την ηλεκτρονική φόρμα που ακολουθεί και εξασφαλίστε έγκαιρα τη συμμετοχή σας.

@ 27/04 - 6/05

Πρόγραμμα Σεμιναρίων

Το Πρόγραμμα των ταχύρυθμων 5 σεμιναρίων καλύπτει όλα τα απαραίτητα γνωστικά αντικείμενα για την επαρκη προετοιμασία των υποψηφίων συμμετεχόντων στον Πανελλήνιο διαγωνισμό (Α’2023). Τους εισηγητές των σεμιναρίων αποτελούν καταξιωμένοι δικηγόροι και ακαδημαϊκοί, με αναμφισβήτητη εμπειρία στους τομείς ειδίκευσης τους.