Κώδικας Δικηγόρων & Κώδικας Δεοντολογίας Δικηγορικού Λειτουργήματος 28/4

image
ethemis

Σύνοψη Εισήγησης

Οι Εισηγήσεις προετοιμάζουν τους συμμετέχοντες στο γνωστικό αντικείμενο του Κώδικα Δικηγόρων και του Κώδικα Δεοντολογίας Δικηγορικού Λειτουργήματος. Στα πλαίσια του Σεμιναρίου λαμβάνονται υπόψη η εμπειρία των προηγούμενων γραπτών εξετάσεων και οι θεματικές που έχουν απασχολήσει. Παρουσιάζεται το διάγραμμα όλης της ύλης του εν λόγω γνωστικού αντικειμένου, με έμφαση στα πιο σημαντικά ζητήματα, τα οποία θα πρέπει να έχει υπόψη του ο εξεταζόμενος. Τέλος, γίνεται συζήτηση για τις μεθόδους επίλυσης θεωρητικών ασκήσεων και τους τρόπους προσέγγισης των τιθέμενων ζητημάτων.


Βεβαίωση Συμμετοχής

Σε όλους τους συμμετέχοντες που θα ολοκληρώσουν τα συνολικά 5 σεμινάρια θα δοθεί σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.

Σε ποιούς απευθύνεται

Στους συμμετέχοντες στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Υποψηφίων Δικηγόρων Α΄ Εξεταστικής Περιόδου 2023, για ασκούμενους δικηγόρους που θα έχουν συμπληρώσει άσκηση δεκαοκτώ μηνών μέχρι την τελευταία ημερομηνία διεξαγωγής του διαγωνισμού, μέχρι τις 28/5 2023.Δημήτρης Αναστασόπουλος

Δικηγόρος Αθηνών, Μ.Δ Ποινικών Επιστημών, Πρόεδρος Ε.Ε.Ν., Σύμβουλος ΔΣΑ

Ο Δημήτρης Αναστασόπουλος είναι Ιδρυτής και Διευθύνων Εταίρος της Δικηγορικής Εταιρείας «ΑΑ Lawyers». Είναι Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω με εμπειρία στους τομείς του Ποινικού Δικαίου, ιδίως στα οικονομικά εγκλήματα, του Δικαίου Πληροφορικής και των Προσωπικών Δεδομένων. Πραγματοποίησε τις προπτυχιακές σπουδές του στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τις μεταπτυχιακές σπουδές του στην ίδια σχολή στον κλάδο του Ποινικού Δικαίου. Στα πλαίσια της διδακτορικής του διατριβής, υπήρξε Επισκέπτης Ερευνητής του Harvard University. Είναι Ιδρυτικό Μέλος και Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Νομικών e-Themis (www.ethemis.gr), πρωτοπόρας ένωσης για την προστασία των προσωπικών δεδομένων στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της οποίας έχει επιμεληθεί τη διοργάνωση πολυάριθμων επιστημονικών δραστηριοτήτων, ιδίως πανελληνίων συνεδρίων, εισάγοντας συγχρόνως το θεσμό του Πανελληνίου Forum Δικηγορικού Λειτουργήματος. Εκλέγεται από το 2014 μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, την προεδρία του οποίου διεκδίκησε στις τελευταίες αρχαιρεσίες (2017), λαμβάνοντας την εμπιστοσύνη 3.500 συναδέλφων του που τον τίμησαν με τη δεύτερη θέση. Προεδρεύει της Επιτροπής Διοργάνωσης των Σεμιναρίων του ΔΣΑ για τη συμμόρφωση με τον GDPR. Συμμετείχε στις Επιτροπές Ποινικού Δικαίου και Πληροφορικής του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Δικηγορικών Συλλόγων (CCBE), στη Μόνιμη Επιτροπή Συνταγματικών-Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του ΔΣΑ, ενώ είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων και του Συνδέσμου Εμπορικολόγων Ελλάδος. Έχει συγγράψει πλήθος επιστημονικών άρθρων και συμβολών κυρίως για θέματα Ποινικού Δικαίου και Προσωπικών Δεδομένων.

ethemis.gr
Κωνσταντίνος Σακελλαριάδης

Δικηγόρος Παρ’Αρείω Πάγω, π.Μέλος Πειθαρχικών Συμβουλίων ΔΣΑ

ethemis.gr
 • Κόστος €0
 • ΕισηγητήςΔ. Αναστασόπουλος
 • Εισηγητής Κ. Σακελλαριάδης
 • Ημερ/νίαΠαρασκευή 28/4
 • Ώρες 17.00-19.00
 • Αίθουσα «Xάρη Καρατζά» ΝΒ
Information

Συμμετοχή * Εγγραφή

 • Δωρεάν

  Τα σεμινάρια προετοιμασίας για τις επικείμενες εξετάσεις υποψηφίων δικηγόρων είναι δωρεάν.

 • Εκπαιδευτικό Υλικό

  Σε όλους τους συμμετέχοντες Θα διανεμηθεί ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό και ο Κώδικας Δικηγόρων και Δεοντολογίας σε έντυπη μορφή.

 • Επιλογή Σεμιναρίων

  Μπορείτε να συμμετάσχετε σε 1 έως 5 σεμινάρια που εξυπηρετούν τις εκπαιδευτικές σας ανάγκες.

 • Eπικοινωνία

  Για πληροφορίες αναφορικά με τη διεξαγωγή των σεμιναρίων: Email: ethemis@ethemis.gr, manolisrenie@gmail.com Μανόλης Ρενιέρης - Υπεύθυνος Συντακτικής Ομάδας ethemis.gr και Συντονιστής Σπουδαστηρίου Ασκούμενων και Νέων Δικηγόρων e-Θέμις).

 • Εγγραφή

  Συμπληρώστε την ηλεκτρονική φόρμα που ακολουθεί και εξασφαλίστε έγκαιρα τη συμμετοχή σας.

@ 27/04 - 6/05

Πρόγραμμα Σεμιναρίων

Το Πρόγραμμα των ταχύρυθμων 5 σεμιναρίων καλύπτει όλα τα απαραίτητα γνωστικά αντικείμενα για την επαρκη προετοιμασία των υποψηφίων συμμετεχόντων στον Πανελλήνιο διαγωνισμό (Α’2023). Τους εισηγητές των σεμιναρίων αποτελούν καταξιωμένοι δικηγόροι και ακαδημαϊκοί, με αναμφισβήτητη εμπειρία στους τομείς ειδίκευσης τους.