Ποινικό Δίκαιο & Ποινική Δικονομία 27/4

image
ethemis

Σύνοψη Εισήγησης

Οι Εισηγήσεις προετοιμάζουν τους συμμετέχοντες στο γνωστικό αντικείμενο του ουσιαστικού ποινικού δικαίου και της ποινικής δικονομίας. Στα πλαίσια του Σεμιναρίου λαμβάνονται υπόψη η εμπειρία των προηγούμενων γραπτών εξετάσεων και οι θεματικές που έχουν απασχολήσει. Παρουσιάζεται το διάγραμμα όλης της ύλης του εν λόγω γνωστικού αντικειμένου, με έμφαση στα πιο σημαντικά ζητήματα, τα οποία θα πρέπει να έχει υπόψη του ο εξεταζόμενος. Τέλος, γίνεται συζήτηση για τις μεθόδους επίλυσης θεωρητικών ασκήσεων και τους τρόπους προσέγγισης των τιθέμενων ζητημάτων.


Βεβαίωση Συμμετοχής

Σε όλους τους συμμετέχοντες που θα ολοκληρώσουν τα συνολικά 5 σεμινάρια θα δοθεί σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.

Σε ποιούς απευθύνεται

Στους συμμετέχοντες στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Υποψηφίων Δικηγόρων Α΄ Εξεταστικής Περιόδου 2023, για ασκούμενους δικηγόρους που θα έχουν συμπληρώσει άσκηση δεκαοκτώ μηνών μέχρι την τελευταία ημερομηνία διεξαγωγής του διαγωνισμού, μέχρι τις 28/5 2023.Θρασύβουλος Κονταξής

Δικηγόρος Αθηνών, ΔΝ

Ο Θρ. Κονταξής Θρασύβουλος Κονταξής είναι Δικηγόρος Αθηνών, Διδάκτωρ Νομικής, (η Διδακτορική Διατριβή του, εγκρίθηκε ομόφωνα με βαθμό άριστα), με βασικό αντικείμενο την επιμέλεια ποινικών υποθέσεων. Πρόεδρος του Επιστημονικού Κέντρου Έρευνας και Εφαρμογής Ποινικού Δικαίου «Judicium rectum», μέλος της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων και της Ελληνικής Εταιρείας Ποινικού Δικαίου. Εξεταστής-βαθμολογητής του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, στις εξετάσεις των ασκουμένων Δικηγόρων και οργανωτής- εισηγητής των πρώτων σεμιναρίων του ΔΣΑ, επιμόρφωσης νέων δικηγόρων, σε θέματα ουσιαστικού Ποινικού δικαίου αλλά και Ποινικής δικονομίας, (έτη 2000-2009). Εισηγητής, κυλιόμενης σειράς, επαγγελματικών Σεμιναρίων Ποινικού Δικαίου, τα οποία διοργανώνει ο εκδοτικός οίκος «Νομική Βιβλιοθήκη», σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σε κατά τόπους Δικηγορικούς Συλλόγους, από το έτος 2002 μέχρι σήμερα, με τίτλο «Η Ποινική Δίκη». Εισηγητής θεματικών σεμιναρίων και επιστημονικών συνεδρίων και forum. Έχει συγγράψει επτά μονογραφίες, έχει συμμετάσχει σε μια σειρά συλλογικών έργων, ενώ, παράλληλα, έχει προβεί σε πληθώρα δημοσιεύσεων επιστημονικών εργασιών και άρθρων ποινικού δικαίου.

ethemis.gr
Δημήτριος Γκύζης

Αντεισαγγελέας Εφετών

ethemis.gr
 • Κόστος €0
 • Εισηγητής Θρασ. Κονταξής
 • Εισηγητής Δημήτριος Γκύζης
 • Ημερ/νίαΠέμπτη 27/4
 • Ώρες 17.00-20.00
 • Αίθουσα «Xάρη Καρατζά» ΝΒ
Information

Συμμετοχή * Εγγραφή

 • Δωρεάν

  Τα σεμινάρια προετοιμασίας για τις επικείμενες εξετάσεις υποψηφίων δικηγόρων είναι δωρεάν.

 • Εκπαιδευτικό Υλικό

  Σε όλους τους συμμετέχοντες Θα διανεμηθεί ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό και ο Κώδικας Δικηγόρων και Δεοντολογίας σε έντυπη μορφή.

 • Επιλογή Σεμιναρίων

  Μπορείτε να συμμετάσχετε σε 1 έως 5 σεμινάρια που εξυπηρετούν τις εκπαιδευτικές σας ανάγκες.

 • Eπικοινωνία

  Για πληροφορίες αναφορικά με τη διεξαγωγή των σεμιναρίων: Email: ethemis@ethemis.gr, manolisrenie@gmail.com Μανόλης Ρενιέρης - Υπεύθυνος Συντακτικής Ομάδας ethemis.gr και Συντονιστής Σπουδαστηρίου Ασκούμενων και Νέων Δικηγόρων e-Θέμις).

 • Εγγραφή

  Συμπληρώστε την ηλεκτρονική φόρμα που ακολουθεί και εξασφαλίστε έγκαιρα τη συμμετοχή σας.

@ 27/04 - 6/05

Πρόγραμμα Σεμιναρίων

Το Πρόγραμμα των ταχύρυθμων 5 σεμιναρίων καλύπτει όλα τα απαραίτητα γνωστικά αντικείμενα για την επαρκη προετοιμασία των υποψηφίων συμμετεχόντων στον Πανελλήνιο διαγωνισμό (Α’2023). Τους εισηγητές των σεμιναρίων αποτελούν καταξιωμένοι δικηγόροι και ακαδημαϊκοί, με αναμφισβήτητη εμπειρία στους τομείς ειδίκευσης τους.